25 Haziran 2009 Perşembe

Modül 8 Öğrenci Projelerinin Gösterimi

  • Bu gösterim fikirlerinden hangilerini sınıfınızda kolayca uygulayabilirsiniz?

Bu gösterim fikirlerinden küçük grup, dönüşümlü istasyonlar ve eşleş-paylaş'ı kolayca uygulayabilirim.

  • Öğrencilerinizi etkili bir gösterime hazırlamak için ne yapmanız gerekmektedir?

Öncelikle onlara özgüven telkin ederek kaygılarından kurtulmalarını ve rahatlamalarını sağlarım. Velilerin, diğer öğretmenlerin ve sınıf arkadaşlarının kendilerini izleyeceğini ve puanlamada sunumun da dikkate alınacağını söyleyerek sununun daha iyi olması için onları motive ederim.

  • Öğrencilerinizin arkadaşlarına yapıcı geribildirim vermelerini nasıl sağlayabilirsiniz?

Farklı grupların birbirinin rakibi değilde, daha büyük bir yapının birbirine ihtiyacı olan parçaları olduğu bilincini kazanmalarını sağlamaya çalışırım. Empati kurarak geribildirimde bulunmalarını isterim, geribildirim verirken yapıcı ve olumlu olmalarını, arkadaşlık ilişkilerine göre değerlendirme yapmamalarını, birbirlerini geliştirebilmeleri için objektif olmaları gerektiğini hatırlatarak geribildirim beklenen konularda görüş bildirirken 3-2-1 stratejisini kullanmalarını öneririm.

Üç soru sorun.

İki yorum yapın.

Bir öneri getirin.

  • Öğrencilerinizin çalışmalarını geliştirmelerinde arkadaşlarından aldıkları geribildirimleri ve kendini değerlendirme sistemlerini kullanmalarını sağlayacak ne tür stratejiler kullanabilirsiniz?

Öğrencilerin değerlendirmelerinin çerçevesi belirlenmeli, örneğin bunun için bir tablo hazırlanabilir. Bu şekilde stratejiler belirlendiğinde öğrenciler nasıl bir değerlendirme yapacaklarını, neye göre başarısız olduklarını ya da eksiklerinin neler olduğunu daha sağlıklı bir biçimde tespit edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.