8 Haziran 2009 Pazartesi

Modül 3'te Öğrendiklerim

  • Webde gezinti sırasında ortaya çıkabilecek olası sorunları engelleyebilmek için, çözüm olabileceğine inandığım önerilerim;
Öğretmen tarafından, öğrenci internete bağlıyken netop school vb. programlarla takibinin yapılması ve öğrencinin izlendiğinden haberdar olması webte istenmeyen gezintileri önleyebilir.

Ayrıca öğretmenin, wikide istenilen çalışmanın hazırlanması için gereken en fazla süreye ilişkin ön tespit yaparak öğrencilere süre sınırı koyması ve bu sürenin sonunda ortaya çıkacak ürünlerin öğrenci başarısının değerlendirilmesindeki kriterlerden birisini oluşturduğunu öğrencilere bildirmesi de webte gereksiz yerlerde gezinmelerini engelleyebilir.
  • Uygun Olmayan İçeriği Engellemek İçin Önerilerim:

Uygun olmayan içeriğe sahip sitelerle ilgili engellemeler modem üzerinden ya da bu iş için hazırlanmış yazılımlardan yararlanılarak yapılabilir. Ancak bu her zaman tam bir çözüm değildir.
Öğretmen ön araştırma yapıp, hangi sitelerin ,araştırılması istenen konular için uygun olduğunu tespit etmeli ve öğrencilerden araştırmalarını bu siteler üzerinden gerçekleştirmelerini istemelidir.

  • Siber Tacizi Önlemek İçin;

Eğer öğrencilerin birbiriyle iletişim kurmaları zorunlu değilse bu kişi engellenebilir ve iletişim kesilebilir. Ancak işbirliği kurma zorunluluğunun bulunduğu bir kişiden bu tür bir taciz geliyorsa, bu durumda öğretmen ve diğer yetkililerin devreye girerek hem gerekli yaptırımı uygulamaları hem de internetin etik kullanımıyla ilgili eğitimle, bu bireyde davranış değişikliği yaratmaya çalışmaları gerekir.
Anlık mesajlaşma vb iletişimlerin , sistem üzerinden öğretmenler tarafından görülüyor olması da bu tür taciz girişimlerinde caydırıcı olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.